ВЕВЕН ООД е основен представител на SOLARONICS Chauffage SAS

Нека да Ви представим най-новите продукти на нашите партниори от SOLARONICS Chauffage SAS .

Фирмата е основана във Франция, през далечната 1946 г. 

Първоначално компанията SOLARONICS се е специялизирала в производството на генератори за горещ въздух.

През 70-те години на миналият век SOLARONICS започва своето производство на преносими лъчисти уреди за монтиране върху газови бутилки.

Програма за научноизследователска и развойна дейност на SOLARONICS, стартира по инициатива на ELF през 1974 г.

Още през 1990 г. SOLARONICS пуска на пазара ново поколение BRT (лъчиста тръбна отоплителна система). Отделът IRT (Process) става дъщерно дружество. Това дъщерно дружество на SOLARONICS IRT се специализира в инфрачервено сушене на хартиена маса, като осигурява проектиране на продуктите, маркетинг, монтаж и поддръжка на системите.

През 1997 г. отделът за отопление, който е специализиран в отоплителни системи за големи помещения, закупува SDC, дистрибутор на продукти за термовентилация.

SOLARONICS TECHNOLOGIES заедно със своите дъщерни дружества SOLARONICS IRT и SOLARELEC са придобити от BEKAERT COMBUSTION TECHNOLOGY NV. BEKAERT е световен лидер на пазара за горелки с предварително смесване на газовете.

След 2009 г. SOLARONICS Chauffage реформира своя екип за научноизследователска и развойна дейност, като инвестира еквивалент на 4% от годишния си оборот за нови изделия.

Сервизният бизнес на компанията надвишава 30% от годишния оборот (договори за поддръжка, резервни части, ремонт, обществени поръчки).

През 2013 г. на пазара излизат лентовите излъчватели лъчисти RayLine, които имат топлинна мощност (от 55 kW до 300 kW).

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn